Kylämummi ja -vaaritoiminta

Tule Kylämummiksi tai Kylävaariksi!

- sukupolvien ketju kannattelee

 

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita, luotettavia henkilöitä, jotka haluavat olla läsnä ja antaa aikaansa lapsille. Heidän elämänkokemuksensa avaa uusia näkökulmia niin lapsille kuin kaikille heidän kanssaan toimiville. Toimintaan osallistuvat ovat vaitiolovelvollisia. Toiminnassa saadut tiedot lasten ja heidän perheidensä asioista ovat salassa pidettäviä eikä niistä kerrota muille. MLL:n mummit ja -vaarit tekevät ennalta ehkäisevää lastensuojelutyötä toimiessaan kuuntelijoina, keskustelijoina, sylinä, aikuisen mallina ja oheiskasvattajana.

 

Järvenpäässä kylämummeja ja -vaareja tarvitaan mm. Perhetupa Keltasirkussa ja Juhani Ahon leikkipuistossa kokoontuvassa perhekahvilassa. Ota yhteyttä jarvenpaa.mll(at)gmail.com.

 

 

Haluatko antaa aikaa lapsille?

Kylämummina tai -vaarina sinä voit valita itsellesi parhaiten sopivan tavan ja ajan. Tärkeintä on, että toiminta tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Kylämummeille ja -vaareille järjestetään myös vertaistapaamisia, tukea ja ohjausta.

Sukupolvien yhteys on oleellinen osa ihmisen elämää. Siinä elämisen koko kirjo on luonnollisella tavalla läsnä. Se antaa nuoremmalle polvelle mahdollisuuden hahmottaa oman paikkansa osana suurempaa kokonaisuutta – availla ikkunoita menneeseen ja tulevaan.

 

Kylämummina ja –vaarina toimiminen perustuu vapaaehtoisuuteen

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita, luotettavia henkilöitä, jotka haluavat antaa aikaansa lapsille. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen! Kylämummit ja -vaarit toimivat siellä, missä on paljon lapsia esimerkiksi päiväkodeissa, perhekahviloissa, kouluissa ja kerhoissa sekä erilaisissa perheitä kokoavissa tilaisuuksissa. Minne menetkin, olet varmasti odotettu vieras.