"Lapsiystävällisen yrityksen tunnistaa asenteesta, palvelusta ja siitä kuinka lapset huomioidaan. Yritys ei muutu lapsiystävälliseksi vaipanvaihtopaikan vuoksi"

Lapsiystävällisyys ei ole suuria eleitä tai kalliita investointeja. Lapsiystävällisyys voi olla myös pieniä arkisia tekoja

Järvenpäästä löytyy lapsiystävällisiä yrityksiä. 

MLL Järvenpään kyselyyn vastanneista peräti 97 %  oli sitä mieltä, että Järvenpäässä on joko joitakin tai useita lapset huomioivia kauppoja tai toimipaikkoja.

Lapsiystävällinen asenne oli vastaajien mielestä kaikkein tärkeintä.

Vanhemmat toivoivat, että lapset huomioidaan ja että lasten annetaan olla lapsia. Ruokapaikoissa tärkeänä pidetään lapsille sopivia huokeita annoksia, leikkipaikkaa ja tekemistä ruokapöytään. Värikynät ja paperi ovat edullisia tapoja huomioida lapsiasiakkaita.

Tärkeää on myös siisti hoitopaikka, josta löytyy potta. Suuriin kauppoihin ja huonekaluliikkeisiin toivottiin lainarattaita, joita voisi käyttää lapsen väsähtäessä. Tärkeää vastaajille oli helposti aukeavat ovet, esteettömyys ja tilaa liikkua rattailla. Myös lasten laadukkaat ja huokeat liikkumismahdollisuudet nostettiin esiin eräässä vastauksessa.