Perhekahvilat

PERHEKAHVILAT ON PERUTTU TOISTAISEKSI KANSALLISEN OHJEISTUKSEN MUKAISESTI!

PERHEKAHVILAT  tarvitsevat uusia perhekahvilaohjaajia. Olisitko sinä yksi heistä? Jokainen kantaa palan vastuuta oman jaksamisen ja aikataulujen puitteissa yhdistyksen tuen kannattelemana. Ohjausvuorot yksinkertaisimmillaan pitävät sisällään ovien avaamisen ja sulkemisen, tarjoiluista ja siivoamisesta huolehtimisen yhdessä kävijöiden kanssa sekä hyvän fiiliksen ylläpitämisen. Jos ideoita ja energiaa riittää, ohjaaja voi suunnitella myös erilaista ohjelmaa omalle vuorolleen.

Tule rohkeasti mukaan! Kysy ystävääsi vaikka ohjaajapariksesi!

Lisätietoja: jarvenpaa.mll(at)gmail.com

MLL Perhekahvila on lapsiperheiden avoin kohtaamispaikka, jossa on vapaaehtoista yhteis- ja vertaistoimintaa, arjen jakamista samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa ja vanhemmuuden tukemista.

Perhekahvilassa vanhemmat tapaavat toisiaan, jakavat kokemuksiaan ja kuulumisia toisten samassa elämäntilanteessa elävien vanhempien kanssa. Samalla lapsille löytyy leikkiseuraa. Perhekahvilassa voi olla toimintaa lapsille ja aikuisille erikseen, mutta yhdessä tekeminen on myös tärkeää.

Perhekahvilat syntyvät yleensä muutaman innokkaan vanhemman aloitteesta. Jokainen saa halutessaan osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Perhekahvilan ohjelma ja aukioloajat sovitaan kahvilassa kävijöiden yhteisen ideoinnin ja päätösten perusteella. Toiminta on joustavaa ja perustuu alueen lapsiperheiden tarpeisiin ja osallistujien toiveisiin.

Perhekahvilat auttavat esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuttavia perheitä tutustumaan toisiin lapsiperheisiin ja kotiutumaan. Tyypillisesti perhekahvilassa käy joko äiti, isä tai hoitaja yhdessä lapsen kanssa.

Perhekahvilat ovat kaikille avoimia, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia. Perhekahvilan tavoitteena on osaltaan edistää alueen yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä.

MLL:n perhekahvilassa

• arvostamme yhdessä tekemistä, suvaitsevaisuutta ja iloa
  • suunnittelemme ja toteutamme toimintaa ja tapahtumia yhdessä
  • otamme jokaisen kävijän lämpimästi vastaan

Huom! Muistathan, että sairaan tai tartuttavan lapsen kanssa ei voi tulla perhekahvilaan. Tartuntojen välttämiseksi on syytä muistaa hyvä käsihygienia - käsipesun kautta leikkeihin!

Perhekahvilat toimivat vapaaehtoisvoimin. Kaipaamme uusia ohjaajia vastaamaan perhekahvilan aukiolosta, ohjelmasta ja paikkojen kunnossa pysymisestä yhdessä kävijöiden kanssa. Perhekahvilaohjaajana voi toimia omien lasten kanssa muutenkin perhekahvilasta käymisestä kiinnostunut vanhempi tai esimerkiksi "kylämummo"/"-vaari", mitään erityistaitoja ei tarvita. Vain lapsirakkautta ja halua tehdä jotakin hyvin merkityksellistä hyvässä porukassa. Otathan yhteyttä MLL Järvenpäähän: jarvenpaa.mll(at)gmail.com